Yönetim Danışmanlığı
Bu yazımızda Yönetim Danışmanlığı içeriği,faydaları ve neler yaptığımızı detaylı bir şekilde paylaşacağız.
Yönetim Danışmanlığını ihtiyaca göre;
Kurumsal Yönetim
Stratejik İş
Hedef Model
Proje Yönetimi
Entegrasyon
Kurumsallaşma
İş Sürekliliği
Sürdürülebilirlik
Risk ve Kriz Yönetimi
Marka Konumlandırma
Veri ve Analiz Danışmanlığı başlıklarında toplayabiliriz.
Peki Bu Başlıklar Ne Anlama Geliyor?
Kurumsal Yönetim denince akla ilk gelen şirketlerin yönetim ve denetiminin, hesap verilebilirlik, açıklık, sorumluluk ve adillik ilkeleri çerçevesinde yürütülmesini amaçlanmasıdır Kurumsal Yönetimi tüm bunlarla ilgili araçları oluşturan sistem olarak tanımlayabiliriz.Bir kurumun nasıl faaliyet göstereceğini ve tüm paydaşların çıkarlarıyla nasıl uyum içinde çalışacağını belirleyen kuralları ve uygulamaları meydana getirmesi nedeniyle orta ve büyük ölçekli şirketler için oldukça önemlidir.
Stratejik İş Danışmanlığında ise karşımıza bir işletmenin veya organizasyonun gelecekteki hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak amacı çıkar.Stratejik Yönetim Danışmanlığı,bir organizasyonun stratejilerini ve gitmek istediği yönü tarif eden, sermaye, insan gücü gibi kaynaklarını bu stratejiler doğrultusunda en etkili şekilde nasıl dağıtacağını gösteren yöntemdir.
Hedef Modelleme her zaman tavsiye edilen kurum şemasını net bir şekilde görmeye yarayan bir araçtır.
Sürdürülebilirlik son yıllarda oldukça öne çıkan sistemlerden biridir.Kurduğunuz sistemin sürdürülebilir olup olmadığı,uzun vade sürdürülebilirlik için izlenmesi gereken tüm yolları,değişikliğe gidilmesi gerekiyorsa değişiklerin maliyet ve talep analizleri yapılarak kısa ve uzun dönem sürdürülebilirlik sağlanması amaçlanır.
Risk ve Kriz Yönetimi de bir kuruluşun olmazsa olmazlarından biridir.Risk ve Kriz yönetimi geçmiş ve geleceği analiz edip,harmanlayarak olası risklerin minimilize edilmesi konusunda çol başarılıdır.Kriz Yönetiminde ise iç dinamiklerde ya da dış dinamiklerde (global veya ulusal )beklenmedik sorunlarla nasıl başa çıkılacağının tespiti ve yönetimini ele alır.Olası tüm senaryolar detaylıca raporlanır ve yönetim sistemi hazırlanır.
İş Sürekliliği;
İş Sürekliliği Yönetim Sistemi (İSYS), kurumun iş sürekliliğini yönetebilmek amacıyla benimsenen sistematik bir yaklaşımdır. Bu sistemin temel amacı ürün / hizmetlere yönelik iş sürekliliğinin sağlanmasıdır.İş sürekliliği sisteminde organizasyon, kurum yahut da kuruluşların değer yaratan faaliyetlerini, herhangi bir şekilde felaket, kriz ve afet durumunda önceden belirlenmiş olan seviyede yürütebilme becerisini sağlamak amaçlanır.
Entegrasyon;
Entegrasyon denince akla ilk gelen dijital alanda kurumların ihtiyaçlarına göre farklı platformlarda çalışan sistemlerin ve altyapıların birleştirilerek bir arada çalışmaları sağlanmaktadır.Uygulama,veritabanı ve kritik sistemlerin aralarında gerçek zamanlı ve işlem bazlı veri iletimi sağlanarak, verimlilik arttırılmakta ve üretken bir altyapı ortaya çıkmaktadır.Dijital alanlar dışında Entegrasyon yönetimi,proje hedeflerine ulaşmanın en uygun yolunu belirler ve süreç grupları içindeki çeşitli süreçler ve proje yönetimi faaliyetleri arasındaki karşılıklı bağımlılıkları yönetmek için sistemler kurar.
Proje Yönetimi;
Proje yönetimi, belirli bir projenin hedef ve amaçlarına ulaşıp bitirilmesi için kaynakların planlanması, organize edilmesi, tedarik edilmesi ve yönetilmesi disiplinidir. Projeler belirli özgün hedef ve amaçlara ulaşmak, faydalı bir değişim getirmek ya da değer katmak için kullanılır.Proje, bir tür somut veya soyut bir sonuç (benzersiz bir ürün, hizmet, fayda, rekabet avantajı vb.) üretmek için yapılan geçici, benzersiz ve aşamalı bir girişim veya çabadır. Genellikle, belirli bir süre boyunca yürütülmesi planlanan ve maliyet, kalite, performans ve diğerleri gibi belirli gereksinimler ve sınırlamalar dahilinde planlanan bir dizi birbiriyle ilişkili görevi içerir.
Proje Yönetiminde
Bir plan tanımlanabilir ve kaos düzenlenir
Çizelge ve plan oluşturulur
Ekip çalışması teşvik edilir
Kaynaklar en üst düzeye çıkarılabilir
Entegrasyon yönetilebilir
Maliyet kontrol edilebilir
Değişimi yönetilebilir
Kaliteyi yönetilebilir
Bilgi saklanır ve tekrar kullanılabilir olmasından önemlidir.Doğru Proje Yönetimiyle;zaman ve para tasarrufu sağlanır,akış yönetimi sağlanır,değişikliklere adaptasyon ve değişim yönetimi en üst düzeydedir,tüm kaynaklar en verimli şekilde kullanılır,planlanan hedef süre doğru kullanılarak %100 başarı elde edilir.
Markalaşma ve Marka Konumlandırma
Branding olarakta kullanılan markalaşma, ürünleriniz veya hizmetlerinizin, logo, paketleme, yazı tipi ve verdiği mesaj doğrultusunda oluşturulan bir kimliktir. Aslında ürün veya hizmetlerin müşterilerinizin kalbinde ve zihninde yaşama şekli,bir kurumun kendine has oluşturduğu vizyon,isim,renk,şekil ve tasarımların bütününün,tek bir amaca hizmet etmesi ile birlikte müşteride oluşturduğu kimlik algısıdır.Branding çok çarpıcı bir stratejide kullanılmadığı takdirde uzun vade gerektiren bir sistemdir.Müşterilerin algılarında şirket imajını oluşturmayı da amaçlayan Branding’in ilk hedefi kurum kimliğinizi kendine özgün olarak oluşturmak,sabitlemek ve yansıtmaktır.
Marka Konumlandırma işletmelerin imajı, tüketicide yaptığı çağrışım ve kalıcılık açısından belirli stratejilerle oluşturulan ve sürekli beslenmesi gereken bir kavramdır. Şirketlerin imaj tasarlaması olarak adlandırılan marka konumlandırma örnekleri günümüzde pek çok büyük şirket tarafından üzerinde çalışılan bir konudur.Hedef pazarın zihninde şirketin imajını tasarlama eylemi olarak ifade edilmektedir. Pek çok tanımı yapılan marka konumlandırması bir başka deyişle bir markanın hedef kitlenin gözünde nasıl bir konumda olduğu, müşterilerin zihninde edindiği yer ve çağrışım olarak tanımlanmaktadır.
Markalar konumlandırmalarını; şirketin amacı, hedefleri, vizyonu, hedef kitlenin beklentisi gibi çeşitli kriterlere göre stratejiler üreterek gerçekleştirirler. Bu nedenle marka konumlandırma aşamaları müşteri zihninde edinilecek yer açısından oldukça önemlidir.
Marka konumlandırma stratejileri tüketici tercihini şekillendirmeye yardımcı olur. Tüketicinin marka ile ilgili varsa olumsuz yargılarını olumluya çevirmede etkili rol oynar. Tüketicinin markaya olan sadakatini güçlendirir. Sağlam bir marka algısı müşteri deneyimini geliştirir ve memnuniyeti artırmaya yardımcı olur.
Veri ve Analiz Danışmanlığı hizmeti ile şirketlerin en değerli varlığı olan gerçek veriyi analiz ederek, doğru stratejileri en verimli biçimde kurgular.Veri ve analiz danışmanlığı insan kaynakları, bilişim, iş gücü yönetimi, lojistik, perakende, tedarik zinciri yönetimi, sağlık hizmetleri, pazarlama, raporlama gibi birden çok endüstride ve departmanda uçtan uca iş akışlarını yönetmek için çok yönlü fayda sağlar.Data analizi ile bu kayıtlar anlamdırılır ve stratejilerin kurgulanmasında kullanılır.SWOT analizi,semt analizi,kullanıcı/müşteri analizi ve hedef kitle,potansiyel kitle analizleriyle veri ve analiz departmanı çok yönlü ve yüksek faydalı analizler sunarak iş geliştirmede de büyük ölçüde kolaylık sağlar.
Tüm bu başlıklarda ele aldığımız hizmetler Yönetim Danışmanlığı departmanımızın uzmanları tarafından verilmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder